maanantai 16. joulukuuta 2013

Äidiltä pääsee kohta itku

Meillä nukkuminen on aina ollut ongelma. Jotenkin tuntuu, että isoWee nukku pienenä huonosti ja sama on nyt pikkuWeen kanssa. Meillä ollaan siis aina nukuttua huonosti ja koko aika tuntuu olevan jonkinlainen unikoulu menossa. Kumpikaan lapsista ei ole itsestään jättänyt tuttia tai pulloa pois tai oppinut itsestään nukkumaan yksin.
Nyt ollaan kuitenkin yllättävän pitkään nukuttu ihan ok hyvin. Öisin ollaan saatettu herätä, mutta nukkumaan ollaan päästy nopeasti ja helposti. Iltasin nukkumaan meno on ollut noin tunnin ohjelma. Tämä siis meidän perheessä helppoa! : D Se kun äiti voi istua olohuoneessa ja lapset melkein itsestään nukahtavat kun aina välillä käy hyssyttelemässä ja peittelemässä.
Tällä viikolla ollaan kuitenkin kohdattu taas uusi ongelma. Enää ei riitä äidin ääni joka kuuluu tasaisesti olohuoneesta vaan äidin on oltava samassa huoneessa silittelemässä masua. Vaikka tämä ei ole suuri vaiva minulle, mutta pelkään että tilanne taas pahenee ja kohta istun taas monta tuntia sängyn vieressä silitellen ja hyssytellen epätoivoisena yrittäen saada lapsia nukkumaan. Eilen jo nukkumaan meno oli melkein 4tunnin ohjelma johon liittyi ihan liikaa itkua ja turhaa kiukku huutoa. Tänään tilanne jatkui. Heti kun yritin lähteä huoneesta kuulen itkuisen pienen pojan äänen "äiti tule takasin!". Huuto ja itku vaan koveni kun yritin siirtyä olohuoneeseen. Muutaman kerran vein pikkuWeetä takaisin sänkyyn ja siirryin olohuoneeseen, mutta sen jälkeen luovutin. Tulee itselleen niin huono olo kun oma lapsi yrittää pitää molemmilla käsillä kiinni ja itkee ettei äiti saa lähteä. Luovutin siis lopulta ja menin silittelemään pikkuWeen uneen. Siihen meni sitten onneksi vaan 75minuuttia. Nyt toivotaan ettei lapset tai siis pikkuWee herää kovin montaa kertaa ennen aamua.

Se meidän aamuherääminen onkin sitten ihan toinen asia. Meillä nimittäin on ihme jos nukutaan yli kuuteen vaikka nukkumaamenoaika olisi mikä... Siitä ehkä joku toinen kerta.

Nyt väsynyt ja neuvoja kaipaava äiti lähtee koiran kanssa ulos ja toivoo, että pääsee itsekin joskus nukkumaan. Jos siis teiltä löytyy vinkkejä millä lapset saisi helposti nukkumaan niin kertokaa.

- Sannikka

Taas super vanha kuva. En jostain syystä saa siirrettyä noita uusia kuvia koneelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti